Gustavii-ättlingar på Riddarhusets trappa

Gustavii-ättlingar på Riddarhusets trappa

Lunch på Stadsmissionens fik

Vi samlades på Stadsmissionesn fik på Stortorget i Gamla stan.

Gustaviisar på Stadsmissiones fik

Fr. v. Nisse Gustavii (eriksätten), Gittan Rådberg Gustavii, Lars Krönmark (Ragnarsätten), Birgitta Gustavii Liedberg (Eriksätten), Ulla Portefaix (Carlsätten).

Hélène Gustavii (gift med Christer Gustavii) samtalar med hans Gustavii

Hélène Gustavii (gift med Christer Gustavii) och Hans Gustavii (Ragnarsätten).

Riddarhuset

Riddarhuset

Efter lunchen besökte vi Riddarhuset på och fick en spännande och intressant guidad tur.

Intresserade Gustavii-ättlingar på Riddarhuset

Under den guidade turen fick veta mycket om adeln och deras riksdagar. Det känndes högtidligt att sitta ned i bänkarna i den gamla rikssalen där så mycket historiska händelser har utspelat sig. Vi konde också se Sabelskölds vapensköld på väggen.

Släktträffen i Stockholm

den 17 april 2015 

Vi lunchade, besökte Riddarhuset och åt middag ihop

Nisse Gustavii, Per Gustavii, Gittan Rådberg Gustavii och Lars Krönmark i barsoffan på Sjöfartshotellet

Nu har vi genomfört vår tredje släktsammankomst sedan starten 2013. Ett stort tack till Klas Gustavii som tog initiativet till denna sammankomst med guidad tur på Riddarhuset i Stockholm! Det var mycket intressant och det blev väldigt uppskattat. Det var också roligt att se att så många hade möjlighet att delta, vi var så många som 25 personer.Släktträffen startade med att vi samlades för lunch på Stadsmissionens fik i Gamla stan. Det var som vanligt många glada återseenden och vi fick gott om tid att prata med varandra och bekanta oss med några nya ansikten bland släkten. Efter lunch och kaffe promenerade vi till Riddarhuset där vi fick en jätteintressant guidad tur genom byggnaden och den svenska stormaktshistorien. Vår guide var inte nämnvärt imponerad när vi nämnde att vi var ättlingar till Carl Sabelsköld, men han kunde ändå peka ut vapenskölden för oss. Guiden berättade att det var mycket vanligt med besök av ättlingar till Sabelsköldarna då det är en mycket stor och aktiv släkt idag. Vi fick också lära oss skillnaden mellan Grevar och Friherrar, Högadel och Lågadel och vi fick en inblick i hur Riddarhuset förvaltas idag. Som sagt, mycket intressant.


Efter den guidade turen genomförde vi släktföreningens första årsmöte på plats i Riddarhusets foajé. Vid detta möte bildade vi föreningen, antog stadgarna och utsåg en Styrgrupp. Se mer om detta på separat webbsida om släktföreningen.


Senare på kvällen samlades vi för gemensam middag på Sjöfartshotellet på Mariavägen på Söder. Mycket välordnat, maten var förbeställd och serverades därför utan fördröjning och vi fick några timmars trevlig samvaro med många intressanta historier om både förr och nu. Sammanfattningsvis en välordnad, trevlig och intressant släktträff. Stort tack till Klas Gustavii som var initiativtagare och organisatör och till Hans Gustavii som hjälpte Klas och tålmodigt drev frågan om föreningens bildande och stadgarnas tillkomst.