Dubbelklicka här för att lägga till din egen text.

Mina förfäder

Släktforskning av Christer Gustavii

Boksläpp och släktmöte i Vimmerby 5-6 september 2020

Nu är den färdig – boken om släkten Gustavii. Vi tycker att det är en utmärkt anledning att ses, och därför bjuder vi in till såväl boklansering som släktträff den 5-6 september i Vimmerby och Djursdala, epicentrum för släktens historia. Boken blir den tredje i ordningen om släkten Gustavii men vi törs säga att detta är det mest ambitiösa och omfattande verket hittills. Det är resultatet av ett flerårigt arbete och skildrar den häpnadsväckande historien om vår släkt och med syskonen Gustavii och föräldrarna Augusta och Oscar i centrum. Många har bidragit med berättelser och fakta, och vi är mycket stolta över resultatet. Vi kan alltså se fram emot en spännande släktträff. Som vanligt kommer trevlig samvaro och personliga möten att stå i centrum, varför programmet är relativt enkelt och ger gott om utrymme för umgänge oss släktingar emellan. Hjärtligt välkomna!

Föreningens stadgar

I PDF-dokumenet ovan beskrivs föreningens inriktning och stadgar.

Släktmöten

Släktträffen 2015

Gammal stan i Stockholm

Den 17 april 2015 genomfördes det senaste släktmötet och då i Stockholm. Vi besökte Riddarhuset och fick en guidad tur där och åt sedan middag till sammans på Sjöftartshotellet.


Släktträffen 2014

Rundvandring i Wirsta i Vimmerby

Den 30-31 augusti 2014 genomfördes ett släktträff i Vimmerby och Djursdala med över 50 deltagare, varav 45 var ättlingar till syskonen Gustavii.

Släktträffen 2013

Per Gustavii,Birgitta Rådberg-Gustavii och Nils Gustavii

Den 19-20 maj 2013 samlades ett 20-tal ättlingar till syskonen Gustavii för att stiga ombord på Birkalines färja till Åland. Det var första gången släkten Gustavii samlades på 46 år och det blev en mycket lyckad sammankomst med många roliga återseenden för de äldre blandat med många nya bekantskaper och intryck för oss yngre.

Släktträffen 1967

På släktgården i Djursdala

Den 5 augusti 1967 hölls släktmiddag i hos Erik och Anna Gustavii i Jönköping. På denna middag deltog flera av syskonen Gustavii, bl.a. Carl, Martin, Ragnar och Eskil tillsammans med många av barnen och några av barnbarnen.

Syskonen Gustavii ca 1907. F.v. Eskil, Hans, Erik, Ragnar, Martin, Gustaf, Calle, Anny

Om släktföreningen Gustavii

Släktföreningen Gustavii ska främst verka för en långsiktig sammanhållning mellan ättlingarna till syskonen Gustavii, bördiga från Djursdala och Vimmerby. Kravet för medlemskap i föreningen är att man är ättling till syskonen Gustavii eller är nära anhörig (make, maka, sambo, partner) till ättling till syskonen Gustavii


Släktföreningen Gustavii bildades formellt vid ett möte på riddarhuset den 17 april 2015. En styrgrupp för föreningen utsågs  på mötet, vars målsättning som tidigare meddelats är att framförallt verka för att framtida släktsammankomster genomförs. För en detaljerad beskrivning av släktföreningens syfte och verksamhet läs PDF-dokumentet till vänster.


Släktföreningens styrgrupp kommer att bestå av en ordförande och 4 suppleanter. Vi har en förhoppning att styrgruppen nu och framgent ska bestå av en representant från varje ätt, dvs Carl, Martin, Ragnar, Erik och Eskil.  Vår ambition är också att styrgruppen ska innehålla representanter från både Göteborg och Stockholm och dessutom vara jämt könsfördelad.


Släktföreningen Gustaviis styrgrupp:

Ordförande: Hans Gustavii, Stockholm (Ragnars-ätten), hans@hansgustavii.se Tel. 070-231 77 33

Suppleant: Christer Gustavii. Göteborg (Eskils-ätten), christer@gustavii.se Tel. 076-553 73 75

Suppleant: Ulla Rydelius Portefaix. Stockholm (Carls-ätten), ulla.portefaix@gmail.com Tel. 070-742 88 05

Suppleant: Åsa Källén-Lindh, Stockholm (Martins-ätten), asa.kallen-lindh@telia.com Tel. 073-316 27 87

Suppleant: Nisse Gustavii. Vänersborg (Eriks-ätten), nissegustavii@privat.utfors.se Tel. 070-952 84 73

Suppleant: Anna-Lisa Gustavii. Göteborg (Eriks-ätten), al.gustavii@gmail.com Tel. 070-207 41 37


Du kan också skicka frågor eller kommentarer rörande släktföreningen till föreningens egen mailadress  slaktforeningen@gustavii.se eller använd mail-formuläret nedan.


Styrgruppen

Mailformulär för att komma i kontakt med föreningen

 
 
 
 

Gustproduction © 2016 • Privacy Policy • Terms Of Use