Boken om släkten Gustavii är färdig och går att beställa

Efter sju år av skrivande, forskande, faktagran-skande och korrekturläsning är vår släktbok äntligen färdig. Med sina drygt 250 sidor spänner den över en stor del av vår släkts historia.


Boken är uppdelad i fem delar, som var för sig beskriver en viktig del av vår släkthistoria på ett utförligt sätt:


Del I - Boken inleds med det som står i centrum för vår moderna släkthistoria och vårt släktnamn. Här finner man utförliga presentationer av Oskar, Augusta och deras tio barn som tog sig namnet Gustavii. Såväl Oskar och Augusta, som deras barn har egna omfattande kapitel där deras biografier återges. Dessa kapitel innehåller också en mängd personliga berättelser och vittnesmål som vi har samlat in från släkten. Här kan man också läsa om hur släktnamnet kom till och hur det var att leva i Djursdala och Vimmerby vid förra sekelskiftet. I första delen åerfinns även ett kapitel som resonerar kring de Gustaviiska personlighetsdragen och hur dessa har upplevts och påverkat många i vår släkt.


Del II - I bokens andra del går vi längre bakåt i historien och beskriver Oskar och Augustas släktträd och de trakter i Småland som våra förfäder har levat och verkat i så långt tillbaka som på 1500-talet. Både Ekenäs och Djursdalas historia beskrivs utförligt i denna del.


Del III - I bokens tredje del tar vi läsaren med på en resa genom elva hundra år av svensk historia och trettiotre generationer av vår släkt; från vikingakungen Gorm den gamle till syskonen Gustavii. Det är en ambitiös, utförlig och spännande redogörelse för vår släkthistoria från 900-talet och framåt, som omfattar detaljerade och utförliga beskrivningar av ätten Sabelsköld, Heliga Birgittas syster, Bjälbo-ätten och Jelling-dynastin. Här finner läsaren faktaspäckade och intressanta berättelser om vår förfäder och deras liv. Flera av våra förfäder och förmödrar som presenteras är historiskt viktiga och framträdande personer, som har haft en avgörande betydelse i den Svenska historien. Ofta nära kungen och makten över riket.


Del IV - Här återges den så kallade Carls-krönikan i sin helhet och oredigerad. Carlskrönikan är ett 57 sidor långt brev, som Carl Gustavii skrev 1962 till sin brorson Björn Gustavii där han utförligt redogör för sitt och sin familjs liv från slutet av 1800-talet och framåt. Här beskriver han kärleksfullt sina föräldrar Oskar och Augusta och hur de levde sina liv i Djursdala och Vimmerby. På samma kärleksfulla sätt beskriver han också sina syskon, deras personligheter och uppväxt . Det är en humoristisk, träffsäker och mycket intressant berättelse om livet i Småland förr i tiden.


Del V - I den avslutande och femte delen av boken återfinns ett fint fotoalbum med en mängd vackra gamla foton på syskonen Gustavii, Oskar och Augusta, och flera av platserna som är centrala för vår släkthistoria.


Boken är på totalt 256 sidor och är tryckt i fyrfärg på lyxigt och extra tjockt 130g-papper. Formatet är stort (200 x 250 mm) för att ge bra utrymme åt de över 230 fotona, kartorna och släktträden att kunna återges i så stort format som möjligt. Vi har lagt ner mycket tid och resurser på att ge boken en vacker och tilltalande design och har därför anlitat en professionell grafiker och redaktör. Hon har hjälpt oss med allt från att välja typsnitt och layout till att formge bokens omslag.


Vi är mycket stolta över slutresultatet och hoppas att alla ni släktingar ska tycka om vår nya släktbok.


Bokskrivargruppen

Ovan ser du några sidor ur boken som visar delar av innehållet (klicka på bilderna för att kunna läsa ett utdrag ur bokens text)

Så här beställer du ditt/dina ex av släktboken

I beställningsformuläret här nedanför gör du din beställning av ditt/dina exemplar av släktboken. Det preliminära priset per exemplar är 440 SEK. Priset kan komma att justeras beroende på hur många som beställer boken, men ju fler vi är som köper desto lägre pris får vi. Slutligt pris kommer att meddelas så fort vi gjort slutbeställningen hos tryckeriet. Kostnad för porto tillkommer om boken/böckerna ska skickas. Porto inom Sverige: 85 SEK (1 bok), 122 SEK (2 böcker), 149 SEK (3-4 böcker) och 199 SEK (5-7 böcker). Kontakta Christer Gustavii enligt nedan för beräkning av portokostnad utanför Sverige. Om du vill slippa fraktkostnaden kommer det också att vara möjligt att hämta upp beställda böcker hos någon av styrgruppens medlemmar i Stockholm eller Göteborg.


Fyll i beställningsformuläret så noggrant som möjligt då informationen senare kommer att användas för leveransen. Välj det antal böcker du vill beställa i dropdown-menyn längst ned och bifoga eventuellt ett meddelande till styrgruppen om det är något du vill fråga om eller förklara beträffande din beställning. Du kommer att få en beställningsbekräftelse per mail inom en vecka efter att du lagt din beställning.


Sista datum för beställning är den 21 augusti 2023. Efter detta datum kommer vi att meddela slutligt pris och leveransdatum. Leverans och betalning sker sedan så snart boken är tryckt.


Om du har frågor eller funderingar i samband med din bokbeställning kan du kontakta Christer Gustaviitel. +46 (0)733-33 00 81 eller christer@gustavii.se

Hjälp oss att nå ut till släkten!


Vi hoppas att så många som möjligt ska beställa boken. Det är en mycket välskriven och intressant bok som förtjänar att läsas av så många som möjligt i vår släkt. Hjälp oss därför att förmedla budskapet om hur och var boken går att beställa. Vidarebefordra gärna länken till webbformuläret ovan. Tänk också på de yngsta ättlingarna, de som kanske ännu inte kan läsa eller har hunnit få intresse för släktens historia. Beställ gärna extra exemplar av boken för att ge bort inom familjen. Det är en utmärkt studentpresent, konfirmationspresent, födelsedagspresent eller helt enkelt en fin gåva för framtida läsning.

Beställningsformulär för släktboken